Cel puţin două persoane au murit într-un cutremur de magnitudinea 6,2 care a avut loc vneri în nordul Insulei Sumatra, în Indonezia, anunţă Institutul american de geofizică USGS, realatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc la ora 1.35 GMT (3.35, ora României), la o adâncime de 12 kilometri, la 70 de kilometri de oraşul Bukittingi, situat în provincia Sumatra de Vest, precizează USGS.

Nicio alertă de tsunami nu a fost lansată, însă cutremurul a fost resimţit în provinciile vecine Riau şi Sumatra de Nord.

În Indonezia au loc frecvent cutremure, din cauză că arhipelagul se află pe Centura de Foc a Pacificului, în care se întâlnesc mai multe plăci tectonice.

Arhipelagul este marcat în continuare cutremurul de la 26 decembrie 2004, de magnitudinea 9,1, în largul Sumatrei, care a provocat un tsunami uriaş şi a ucis 220.000 de oameni în întreaga regiune, dintre care aproxmstiv 170.000 în Indonezia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.