Cel puţin cinci persoane au murit în Spania, într-un incendiu la un azil de bătrâni, în noaptea de marţi spre miercuri, anunţă salvatori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărăm cinci morţi” şi 11 persoane intoxicate cu fum, spitalizate, au anunţat într-un mesaj postat pe Twitter salvatori dn Valencia, în estul Spaniei.

Incendiul a izbucnit către miezul nopţii de marţi spre miercuri, într-o reşedinţă medicalizată pentru persoane în vârstă situată în comuna Moncada, lângă Valencia.

Trei dintre cele 11 persoane intoxicate cu fum şi spitalizate la mai multe spitale din regiune au suferit o ”intoxicatre gravă”, iar opt o ”intoxicare uşoară”, precizează salvatorii.

Pompieri au salvat 25 de persoane din clădire, după care au controlat incendiul.

Ei au coborât bătrâni pe scări ale aceste clădiri cu două etaje, potrivit presei locale, care evocă un scurt-circuit la un echipament medical drept o primă pistă într-o anchetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.