Cel puţin cinci civili au fost ucişi în ultima zi în regiunea Lugansk, în estul Ucrainei, epicentrul unor aprige confruntări armate între trupe ucrainene şi ruse, anunţă vineri guvernatorul regiunii, Serghii Gaidai, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru cvili au fost ucişi la Severdoneţk, capitala regiunii aflate sub controlul ucrainean, pe care Rusia încearcă să o cucerească, iar 50 de imobile au fost avariate, anunţă Gaidai.

Un bărbat a fost ucis cu un obuz, la Komîşuvaha, la 50 de kilometri de Severdoneţk.

”Locuitorii Severdoneţkului au uitat ce este un armistiţiu de măcar o jumătate de oră”, denunţă într-o postare pe Telegram Gaidai.

”Ruşii bombardează neîncetat cartiere rezidenţiale”, denunţă el.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk, tot în Donbas (est), Pavlo Kirilenko a anunţat joi seara că peste zi su fost ucise cinci persoane.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de un ”genocid” în Donbas, în mesajul său video din noaptea de joi spre vineri.

”Actuala ofensivă a ocupanţilor în Donbas ar putea goli regiunea de locuitori”, a denunţat Zelenski, care i-a acuzat pe ocupanţi că încearcă ”să facă cenuşă” Severdoneţkul şi alte oraşe din Donbas.

Forţe ruse efectueză ”deportări” şi comit ”ucideri în masă de civili” în Donbas, a acuzat Zelenski, dennţând ”o politică evidentă de genocd a Rusiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.