Cel puţin 43 de persoane au murit, iar alte zeci de persoane au fost date dispărute vineri, potrivit poliţiei, în urma unui incendiu într-o fabrică din Bangladesh, unde muncitori au sărit pe geam pentru a-şi salva viaţa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul persoanelor care se aflau în clădirea în flăcări era necunoscut mediat, iart familii adunate în apropiere spuneau că se tem că bilanţul ar putea fi cu mult mai mare.

Poliţia şi martori afirmă că incendiul a izbucnit joi, către ora locală 17.00, la fabrica Hashem Food and Beverage, care funcţionează într-o clădire de şase etaje, la Rupganj, un oraş industrial situat în apropiere de capitala Dacca.

Incendiul continua să facă ravagii vineri dimineaţa.

Alte cel puţin 30 de persoane au fost rănite - dintre care unele s-au aruncat afară pe geam, de la etajele de sus, din cauza înaintării rapide a flăcărilor, a anunţat inspectorul de poliţie Sheikh Kabirul Islam. 

Poliţia a anunţat iniţial că zeci de muncitori au fost daţi dispăruţi, după care a revenit asupra acestui anunţ şi a recunoscut că nu cunoaşte numărul persoanelor care nu răspund la apel.

Pompieri au salvat 25 de persoane de pe acoperişul clădirii, însă nu erau în măsură să prezinte un bilanţ.

”După ce va fi controlat focul, vom lansa o operaţiune de căutare şi salare în interior”, a anunţat un purtător de cuvânt al pompierilor, Debashish Bardhan.

Un muncitor care a scăpat din flăcări, Mohammad Saiful, a declarat că în fabrică se aflau zeci de muncitori.

”La etajul trei, uşile de acces la scară erau închise. Colegi spun că erau 48 de persoane înăuntru. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ele”, a declarat el.

Alt muncitor, Mamun, a povestit că a fugit împreună cu alţi 13 muncitori pe acoperiş după izbucnirea incendiului - la parter -, care a umplut întreaga clădire cu un fum negru.

”Pompierii ne-au dat jos cu ajutorul unei corzi”, a povestit el.

Incendiile şi surpările de clădiri sunt frecvente în Bangladesh, o ţară săracă din Asia de Sud, mai ales în importanta industrie textilă a ţării, din cauza unei nerespectări frecvente a măsurilor şi normelor de securitate.

Cel puţin 70 de persoane au murit în februarie 2019 într-un incendiu uriaş care a devastat imobile locuite la Dacca, în care erau depozitate în mod ilegal produse chimice.

În aprilie 2013, atelierul de confecţii Rana Plaza s-a suprpat ca un castel de cărţi, iar 1.138 de muncitori au murit. Această dramă a provocat o emoţie în întreaga lume.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.