Cel puţin 3.200 de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu care a devastat o suprafaţă de aproape 10.000 de hectare, în provincia spaniolă Huelva (sud-vest), şi care era activ duminică, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acesta este cel mai mare incendiu de la începutul anului în Andaluzia”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al agenţilor forestieri din regiune.

Incendiul, care a izbucnit joi în comuna Almonaster la Real, ”rămâne activ, iarnoi încercăm să-l stabilizăm”, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al serviciilor regionale de urgenţă.

Acest incendiu de pădure, ale cărui origini rămân necunoscute, a obligat aproape 3.200 de persoane să-şi părăsească locuinţele în mod prevenitv şi a ars o suprafaţă de aproximativ 10.000 de hectare, potrivit unui bilanţ prezentat de Executivul regional.

”Ceea ce ne îngrijorează este fumul, iar de aceea autorităţile mută locuitorii comunelor în care acesta ajunge”, a declarat un purtător de cuvânt al corpului forestier.

Armata a fost chemată să ajute sute de pompieri care luptă împotriva flăcărilor atât la sol cât şi aerian.

Din cauza climei sale calde şi uscate, Spania, a doua destinaţie turistică mondială, este afectată în fiecare vară de incendii de pădure care ameninţă, potrivit experţilor, să devină mai frecvente şi mai violente din cauza modificărilor climatice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.