Cel puţin 18 persoane au murit, iar alte 68 au fost rănite în Iran, în inundaţii în curs în numeroase provincii, au anunţat luni serviciile de salvare iraniene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest nou bilanţ provizoriu de 18 morţi a fost comunicat de către serviciile de salvare pe sote. Anterior, un reprezentant al acestor servicii, Pirhossein Koolivand, a declarat la televizunea de stat că cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 68 au fost rănite numai în oraşul Shiraz (sud) şi că o persoană a murit la Sar-e Pol-e Zahab, în provincia Kermanshah (vest).

Iranul se confruntă cu inundaţii fără precedent în 25 dintre cele 31 de provincii, potrivit organizaţiei iraniene de gestionarea crizelor.

Ele au loc în principal în vestul şi sud-vestul ţării, la doar câteva zile după inundaţii care au afectat, la 19 martie, provinciile Golestan şi Mazandaran, în nord-estul ţării. Niciun bilanţ oficial al pagubelor cauzate în aceste provincii nu a fost comunicat.

Activităţile serviciilor de salvare sunt încetinite de absenţa a numeroşi angajaţi, aflaţi în concediu, în contextul în care Iranul sărbătoreşte Anul Nou persan.

Organizaţia de gestionarea crizelor şi Ministerul Sănătăţii, în subordinea căruia se află spitalele, au anulat toate concediile şi sunt în alertă maximă. Guvernatorii provinciilor au primit ordinul să rămână în post.

Ploile urmează să continue până miercuri, a avertizat organizaţia iraniană meteorologică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.