Cel puţin 18 persoane au murit din cauza unor ploi puternice care au avut loc, începând de vineri şi până duminică, în statul Sao Paulo, în sud-estul Braziliei, unde au antrenat alunecări de teren, potrivit autorităţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de vineri, inundaţiile au provocat 18 morţi, inclusiv şapte copii, şi deplasarea a aproxmativ 500 de familii”, a anunţat într-un comunicat biroul guvernatorului din Sao Paulo Joao Doria.

Guvernatorul a anunat că a deblocat o anvelopă de 15 milioane de reali (2,7 milioane de dolari), pentru a ajuta cele mai afectate zece oraşe în cel mai populat stat din Brazilia.

De la începutul anotimpului ploios, în octombrie, Brazilia a fost afectată de precipitaţii puternice, mai ales în statul Bahia (nord-est), unde au murit 24 de oameni, şi în statul Minas Gerais (sud-est), unde s-auînregistrat cel puţin 19 morţi şi mii de persoane deplasate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.