Cel puţin 17 persoane au fost rănite într-un atac rus - cu două rachete - la Harkov (nord-est), al doilea cel mai important oraş din Ucraina, anunţă guvernatorul regional Oleg Sinegubov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două femei se află în stare gravă”, a anunţat pe Telegram Oleg Sinegubov.

Forţe ruse au tras două rachete de tip S-300  în centrul Harkovului, marţi seara, şi şi 20 de drone de tip Shahed-136/131 din zona Primosrsko-Ahtarsk, dintre care armata ucraineană a doborât 19, anunţă Forţele Aeriene ucrainene.

Atacul rus a avariat clădiri locuite, potrivit guvernatorului.

Rusia bombardează cu regularitate regiunea Harkov, în care autorităţile ucrainene au anunţat marţi evacuarea a 26 de sate, din cauza ameninţării unui asalt al forţelor ruse în zonă.

În noaptea de marţi spre miercuri, un atac rus cu drone a avut loc la Odesa (sud), a anunţat şeful Administraţiei Militare Oleg Kiper.

Trei civili au fost răniţi la Odesa în acest atac, care a avariat imobile locuite, a anunţat pe Telegram Oleg Kiper.

”Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost rănit de schije de proiectil. o femeie născută în 1955 şi o tânără născută în 1995 au fost rănite”, a precizat el.

ATAC UCRAINEAN, RESPINS LA BELGOROD

Rusia a anunţat, la rândul său, că a respins un atac, miercuri dimineaţa, vizând oraşul Belgorod.

”Apărarea antiaeriană a distrus şapte rachete şi patru drone ucrainene deasupra regiunii Belgorod”, anunţă Ministerul rus al Apărării.

”Potrivit datelor preliminare, nu s-a înregistrat nicio victimă”, a anunţat guvernatorul regiunii ruse, Viaceslav Gladkov.

Ucraina bombardează frecvent oraşul rus Belgorod şi satele din zona acestuia.

Aceste atacuri s-au multiplicat şi intensificat în ultimele săptămâni, ca represalii faţă de tiruri ruseşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.