Cel puţin 17 persoane au murit luni în estul Chinei, în urma surpării a patru imobile locuite de muncitori migranţi, au anunţat autorităţile locale şi presa de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la ora locală 20.00 (15.00, ora României), 17 corpuri au fost scoase dintre dărâmături, dar şi şase supravieţuitori, au anunţat autorităţile din districtul Lucheng.

Catastrofa a avut loc în noaptea de duminică spre luni, către ora locală 4.00 (duminică, 23.00, ora României), în acest district industrial, care ţine de oraşul Wenzhou, în provincia Zhejiang.

Salvatori încercau să stabilească dacă alte persoane se aflau prinse între moloz, potrivit agenţiei China Nouă, care precizează că cel puţin unul dintre imobile avea cinci etaje.

 

Un locuitor din zonă, Zhou Liqiang, a declarat pentru agenţia chineză că victimele sunt în majoritate muncitori migranţi originari din alte provincii din China.

Un supravieţuitor, Yan Yongfa, a declarat pentru China Nouă că împărţea o cameră cu alţi patru muncitori care lucrau pentru acelaşi patron şi care le închiria camera.

În fiecare cameră al imobilului respectiv s-ar fi aflat cel puţin doi sau trei locatari, a apreciat el.

Autrorităţile din Lucheng au anunţat, într-un comunicat, că au deschis o anchetă în vederea stabilirii cauzelor surpării clădirilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.