Cel puţin 15 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în coliziunea de vineri dimineaţa între două trenuri de pasageri din provincia iraniană Semnan, potrivit presei iraniene, care scrie că bilanţul urmează să crească, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cel puţin 15 persoane au murit, iar alte peste 20 au fost rănite în accident", a declarat Ali Asghar Ahmadi de la Semiluna Roşie iraniană, citat de agenţia semioficială Mehr.

Presa iraniană a publicat informaţii contradictorii despre bilanţul persoanelor rănite în coliziune.

Agenţia semioficială Fars a anunţat că 52 de persoane au fost rănite şi au fost transportate la spitale din apropiere.

Presa locală nu oferă însă informaţii despre numărul total al pasagerilor din trenuri. Însă Fars afirmă că 100 de persoane au fost salvate.

Televiziunea de stat a difuzat imagini cu patru vagoane deraiate, dintre care două erau în flăcări. Un purtător de cuvânt al Semilunei Roşii, Mostafa Mortazavi, a declarat pentru Fars că pompieri încercau să controleze incendiul.

"Accidentul a avut loc în timp ce trenul de pasageri era în mişcare şi s-a lovit de altul care oprise în staţie", a precizat el.

Cauza coliziunii era anchetată, potrivit agenţiei, care adaugă că echipe de salvare au fost mobilizate la faţa locului.

"Putem să avem o idee mai bună despre numărul victimelor după ce va fi stins incendiul", a declarat Ahmadi, potrivit Mehr.

Accidentul a avut loc la Gara Haft-Khan din oraşul Shahroud, situat la aproximativ 400 de kilometri est de Teheran.

Un oficial local a declarat pentru televiziunea de stat că eforturile de salvare sunt încetinite din cauză că gara se află într-o zonă izolată.

"Până în prezent, un elicopter a ajuns la faţa locului, deoarece accesul este dificil", a declarat un reprezentant local al Semilunei Roşii, Hasan Shokrollahi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.