Cel puţin 134 de persoane au murit în ultimele zile, în urma unor alunecări de teren, cauzate de ploi torenţiale musonice, în sud-estul Bangladesh-ului, potrivit autorităţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Operaţiuni de salvare sunt în curs. Bilanţul ar putea să crească, dat fiind că numeroase zone rămân izolate”, a declarat marţi pentru AFP Reaz Ahmed, conducătorul autorităţii de gestionarea catastrofelor.

Unele dintre victime provin din comunităţi tribale din districtul izolat Rangamati, la frontiera cu India, unde 75 de persoane au murit după ce torente de noroi le-au acoperit locuinţele.

”Unele dintre ele dormeau în casă, pe versantul dealului, atunci când au avut loc alunecări de teren”, a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale, Sayed Tariqul Hasan.

”Noi i-am evacuat pe unii dintre sătenii afectaţi în şcoli şi alte locuri, în securitate”, a adăugat el.

În districtul vecin Bandarban s-au înregistrat şase morţi, inclusiv trei copii, iar alţi cel puţin 30 au fost înregistraţi în districtul adiacent Chittagong, unde poliţia a dispus evacuarea a mii de persoane care trăiesc în mahalale la poalele unor dealuri.

Aceste precipitaţii au loc la două săptămâni după ciclonul Mora, care a ucis cel puţin opt persoane şi a avariat zeci de mii de locuinţe.

Ploi torenţiale din timpul musonului anual s-au abătut de asemenea asupracapitalei Dacca şi portului Chittagong, perturbând traficul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.