Treisprezece civili au fost ucişi în noaptea de marţi spre miercuri, în bombardamente ruse, în regiunea Dnepropetrovsk, în zona central-estică a Ucrainei, anunţă guvernatorul Valentin Reznicenko, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi răniţi au murit din cauza rănilor, în afară de cei 11 morţi anunţaţi într-un bilanţ cu câteva minute mai devreme de către guvernator într-o postare pe Telegram.

Potrivit acestui ultim bilanţ, acest atac nocturn s-a soldat şi cu 11 răniţi - cinci în stare gravă - în această regiune relativ sigură - în care sunt evacuaţi civili din Donbas, situat mai la est, care este epicentrul ofensivei ruse.

”Am petrecut o noapte oribilă (...). Este foarte dur să scoţi cadavrele de sub dărâmături”, afirmă în mesaj Valentin Reznicenko.

”Vă implor, mergeţi în locuri sigure pe timpul alertelor aeriene (...). Nu-i lăsaţi pe ruşi să vă omoare”, îndeamnă el.

Oraşul Marhaneţ, situat pe celălalt mal al fluviului Nipru, în dreptul Centralei Nucleare Zaporijjea, şi satul Vîşcearasivka au fost vizate în acest atac cu lansatoare multiple de rachetă de tip Grad.

”Optzeci de rachete au fost lansate în mod deliberat şi insidios în cartiere rezidenţiale, în timpul de oamenii dormeau acasă”, denunţă guvernatorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.