Cel mai căutat militant al Indoneziei, cu legături cu gruparea Statul Islamic, a fost ucis, sâmbătă, în timpul unui schimb de focuri de armă cu militari şi poliţişti, în junglă, a anunţat armata indoneziană, potrivit AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi militanţi au fost ucişi, unul dintre ei fiind Ali Kalora. Celălalt extremist ucis este Jaka Ramadan, a precizat Farid Makruf, conducător regional al armatei indoneziene.

Cei doi au fost împuşcaţi mortal în timpul unui raid a; unei echipe de militari şi poliţişti în districtul Parigi Moutong din Sulawesi.

“Ali Kalora era cel mai căutat terorist şi lider al MIT” a spus Makruf, făcând referire la grupul Mujahedinii Indoneziei Orientale, care s-a declarat responsabil de uciderea mai multor poliţişti şi creştini.

În ultimele luni, operaţiunile forţelor de ordine s-au intensificat în Sulawesi în tentativa de a-i captura pe membrii reţelei teroriste, în special ţintă fiind Ali Kalora, liderul grupului.

Kalora a reuşit să fugă de autorităţi mai mult de un deceniu. El a devenit liderul grupului MIT după ce Abu Wardah Santoso a fost ucis de armată în iulie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.