Cei trei americani consideraţi eroi după ce au dejucat un atac jihadist într-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris, în 2015, au primit cetăţenia franceză în cadrul unei ceremonii organizate la Sacramento, în California, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anthony Sadler, Alek Skarlatos şi Spencer Stone, cu toţii în vârstă de 26 de ani, ”şi-au riscat viaţa pentru valorile Republicii”, a subliniat în această ceremonie consulul general al Franţei la San Francisco Emmanuel Lebrun-Damiens, înmânându-le simbolic certificatul de naturalizare.

Aflaţi în vacanţă în Europa, cei trei tineri au intervenit, la 21 august 2015, pentru a-l dezarma pe jihadistul marocan Ayoub El Khazzani, înarmat cu un Kalaşnikov şi care avea asupra sa nouă încărcătoare, într-un Thalys pe ruta Amsterdam-Paris, cu puţin înainte de intarea trenului în Franţa.

Ei au dejucat astfel un potenţial carnagiu, la şapte luni după atentatele de la Paris vizând săptămânalul satiric Charlie Hebdo, un supermarket cuşer Hyper Cacher şi poliţişti.

Atacatorul a rănit grav o persoană înainte de intervenţia celor trei americani, dintre care doi erau în armată - Alek Skarlatos, un membru al Gărzii Naţionale din Oregon, şi Spencer Stone, un militar în cadrul Forţelor aeriene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.