Casa Albă a anunţat că a finalizat un proiect în vederea unei reformări a poliţiei, în urma morrţii afroamericanului George Floyd, asfixiat de poliţistul alb Derek Chauvin într-o arestare la 25 mai, la Minneapolis, care a provocat un val de furie în ţară, avertizând că nu ia în calcul o scădere a imunităţii poliţiştilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul prin care administraţia Trump răspunde îngrijorării manifestanţilor cu privire la brutalitatea poliţiştilor a ajuns în ”stadiul final”, a anunţat miercuri o purtătoatea de cuvânt a CaseiAlbe, Kayleigh McEnany.

Aceste propuneri urmează să fie făcute publice ”în zilele următoare”, şi-a exprimat ea speranţa.

”Preşedintele şi-a petrecut ultimele zile lucrând discret şi cu diligenţă la propuneri vizând să răspundă problematicilor pe care manifestanţii le-au ridicat în toată ţara, chestiuni legitime”, a declarat Kayleigh McEnany.

Însă ea a exclus o susţinere din partea locatarului CaseiAlbe a unor eforturi în vederea reducerii imunităţii poliţiei.

Un proiect de lege democrat, prezentat marţi, prevede o limitare a poliţiei, pentru a le permite oobţinere maii uşoară a unor despăgibiri de la poliţişti în cadrul unor proceduri judiciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.