Oraşul ucrainean Avdiivka (est), luat cu asalt de către armata rusă, riscă să ”cadă”, avertizează joi un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate (NSC) al Casei Albe, John Kirby, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din nefericire, potrivit informaţiilor transmise de către ucraineni, situaţia este critică, există o presiune continuă a ruşilor asupra poziţiilor ucrainene zi de zi. Avdiivka riscă să cadă sub control rus”, a declarat el.

UN ”IAD”

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Trupe ucrainene au fost redesfăşurate de urgenţă în vederea consolidării garnizoanei din Avdiivka - epicentrul unor confuntări armate şi bombardamente care au transformat într-un ”iad” acest oraş din estul Ucrainei, ameninţat să fie cucerit după şase luni de asalt rus

În acest oraş din Donbas, devastat de confruntări armate, poziţia apărătorilor ucraineni este tot mai precară împotriva forţelor ruse, care se află în ofensivă din octombrie.

”A 3-a Brigadă de Asalt confirmă că a fost redesfăşurată de urgenţă” ca întărări în această zonă, a anunţat joi această unitate pe Telegram, într-un mesaj intitulat ”iadul de la Avrdiivka”.

ÎNTĂRIRI RUSE

Această brigadă a anunţat că desfăşoară în continuare contraatcuri în cartiere cucerite de către Rusia şi estimează că forşele inamice din zona sa au ”aproximativ şapte brigăzi” - adică câteva mii de oameni - şi întăriri care continuă să sosească.

”Suntem obligaţi să ne batem la 360 de grade împotriva noilor brigăzi”, a anunţat comandantul unităţii, Andrii Bileţki.

Potrivit canalului Telegram DeepState, apropiat armatei ucrainene, forţe ruse au înaintat miercuri, iar situaţia ”continuă să se deterioreze din cauza tirurilor neîncetate”.

Confruntările armate complică aprovizionarea şi evacuarea trupelor de la faţa locului, însă continuă să existe o ”arteră logistică de rezervă, pregătită dinainte”, a declarat la televizune un purtător de cuvânt militar din zonă, Dmitro Lîhovîi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.