Preşedintele american Donald Trump citeşte notele care îi sunt transmise de serviciile de informaţii, dă asigurări Casa Albă, în urma unor întrebări despre atitutindea acestuia în scandalul primelor plătite de Rusia unor insurgenţi pentru a ucide militari americani în Afganistan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotidianul The New York Times (NYT) a dezvăluit că serviciile americane de informaţii sunt convinse de faptul că Moscova a distribuit prime unor insurgenţi pentru a ucide militari americani în Afganistan.

Aceste informaţii apăreau într-o notă scrisă- transmisă preşedintelui american în februarie -, potrivit ziarului.

Însă Casa Albă subliniază de mai multe zile că preşedintele nu a fost informat cu privire la acest lucru, ceea ce ridică întrebări despre nivelul implicării lui Trump în dosare sensibile şi atenţiei pe care miliardarul o acordă documentelor confidenţiale care-i sunt transmise.

”Preşedintele citeşte”, a dat asigurări marţi, într-o conferinţă de presă Kayleigh McEnany, o purtătoare de cuvânt a lui Trump.

”El este informat în permanenţă în probleme de informaţii”, a adăugat ea.

”Preşedintele este cea mai bine informată persoană de pe planeta Pământ în privinţa ameninţărilor cu care ne confruntăm”, a mai spus ea.

Casa Albă afirmă că nu există un consens cu privire la acest dosar în cadrul comunităţii americane de informaţii.

Liderii democraţi din Congres i-au cerut directoarei Agenţiei Centrale amricane de Informaţii Gina Haspel şi directorului serviciilor americane de informaţii (DNI) John Ratcliffe să informeze cât mai rapid membrii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului în acest dosar.

”Trebuie să ştim dacă preşedintele Trump a fost informat şi, dacă a fost informat, când”, a declarat liderul minorităţii democrate în Senat Chuck Schumer.

Cu Donald Trump, ”toate drumurile duc la Putin”, a denunţat, la rândul său, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

Suspiciunile cu privire la Trump îşi au originea în promisiunea sa dinaintea alegerilor de a îmbunătăţi relaţiile cu Vladimir Putin, dar şi suspiciuni de complicitate între Kremlin şi echipa sa de campanie care i-au afectat o bună parte a mandatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.