Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat, duminică, în social media, că preşedintele american Joe Biden un are planuri să viziteze Ucraina săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vom avea mai târziu, astăzi, detalii suplimentare cu privire la călătoria preşedintelui în Europa. Călătoria se va axa pe unirea în continuare a lumii pentru susţinerea poporului ucrainean şi împotriva invadării Ucrainei de către preşedintele Putin, însă nu există planuri de călătorie către Ucraina”, a precizat Psaki pe Twitter.

Sâmbătă, fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko declara că Joe Biden ar trebui să viziteze Ucraina în timp ce se află în Europa, la summit-ul NATO de la Bruxelles, săptămâna viitoare.

”De ce nu – foarte bun prieten al meu, foarte bun prieten al Ucrainei, Joe Biden (...) – de ce nu vine să ne viziteze aici, săptămâna viitoare, ca simbol al solidarităţii?”, a declarat, sâmbătă, pentru CNN, Poroşenko la Kiev.  

”Acesta ar fi un pas extrem de corect pentru a demonstra că întreaga lume este alături de noi împotriva Rusiei”, a adăugat Poroşenko. 

Joe Biden va călători la Bruxelles pentru a participa la summit-ul NATO din 24 martie şi se va alătura, de asemenea, la o reuniune a Consiliului European, potrivit Casei Albe. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.