Fostul şef militar al sârbilor în Bosnia Ratko Mladici a fost găsit vinovat miercuri de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii de către Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, care l-a condamnat la închisoare pe viaţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afectat de trei accidente vasculare cerebrale, cel supranumit ”călăul Balcanilor” este, la vârsta de 74 de ani, ultimul acuzat important de TPI, înfiinţat în 1993 cu scopul de a judeca persoane suspectate de comiterea unor crime de război în timpul conflictelor din Balcani.

Mladici a fost evacuat miercuri din sala de audieri a TPI, la Haga, după ce s-a ridicat şi a ţipat, enervat, la judecători.

Judecătorul TPI Alphons Orie a ordonat ca Ratko Mladic să fie evacuat, după ce a refuzat să dea curs cererii apărării de a întrerupe audierea din cauza tensiunii arteriale ridicate a acuzatului.

”Ei mint, minţiţi. Nu mă simt bine”, a strigat el

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.