Cel puţin 42 de deţinuţi au fost ucişi la trei închisori din Manaus, capitala statului nordic brazilian Amazonas, la o zi după ce alţi 15 au murit în timpul unor lupte la o a patra închisoare din acelaşi oraş, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia închisorilor de stat din Amazonas a informat că toţi cei 42 de deţinuţi găsiţi decedaţi în Manaus arată semne de asfixiere.

Incidentele aduc aminte de cele din 2017. Atunci, peste 120 de deţinuţi au fost ucişi de alţi deţinuţi în timpul mai multor săptămâni de lupte între diferite grupări criminale rivale în statele nordice.

Duminică, 15 deţinuţi au fost ucişi într-o revoltă din închisoarea Anision Jobim din Manaus, în acelaşi loc murind acum doi ani 56 de deţinuţi.

Autorităţile locale au informat că deţinuţii au început luptele între ei duminică la prânz, însă forţele de securitate au recâştigat controlul în 45 de minute.

Nu au fost oferite mai multe informaţii despre crimele de luni.

Ministerul Justiţiei şi Securităţii Publice a informat că va trimite o echipă federală pentru a ajuta oficialii locali să gestioneze situaţia.

Guvernatorul statului Amazonas, Wilson Lima, a afirmat: „Tocmai am vorbit cu ministrul Justiţiei, Sergio Moro, cel care trimite deja o echipă de intervenţie în Amazonas, pentru a ne ajuta în acest moment de criză şi cu o problemă care este naţională: cea a închisorilor”.

Mai multe grupări criminale din Brazilia îşi desfăşoară activităţile din închisori neperturbate iar crimele din 2017 au avut loc în conexiune cu grupări rivale, determinând autorităţile să încerce separarea facţiunilor şi să transfere deţinuţi constant.

Preşedintele Jair Bolsonaro a promis că va recâştiga controlul asupra închisorilor şi că va construi mai multe astfel de facilităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.