Premierul britanic Boris Johnson şiministrul său al Finanţelor Rishi Sunak au fost amendaţi de către poliţia britanică, care a aplicat 50 de amenzi, din cauza încălcări reglementărilor anticovid prin petreceri organizate în cercurile puterii în scandalul ”partygate”, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit BBC, este neclar cu privire la care anume petreceri sunt amendaţi şeful Guvernului conservator şi ministrul său.

Guvernul a confirmat că cei doi au primit notificări de la Poliţia Metropolitană cu privire la faptul că au fost amendaţi.

Însă un purtător de cuvânt al Guvernului declară că cei doi nu au fost informaţi cu privire la care anume eveniment au fost amendaţi.

Poliţia anchetează cu privire la 12 petreceri în Whitehall şi pe Downing Street în timpul carantinei anticovid.

Până în prezent au fost emise 50 de amenzi.

Poliţia a anunţat că nu dezvăluie identtatea persoanelor amendate, însă Guvernul s-a angajat să anunţe dacă Johnson şi Sunak se află între acestea.

”Boris Johnson şi Rishi Sunak au încălcat legea şi au minţit în mod repetat publicul britanic. Ei trebuie să demizioneze”, a reacţionat imediat liderul Partidului Laburist Keir Starmer.

”Conservatorii sunt complet incapabili să guverneze. Marea Britanie merită mai mult”, denunţă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.