Premierul britanic Boris Johnson l-a numit joi pe Dan Rosenfield, un consultant în afaceri şi un fost funcţionar la Ministerul Finanţelor, în funcţia de şef al cabinetului său, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această numire are loc în urma plecării principalului consilier al lui Boris Johnson, Dominic Cummings, considerat ”creierul” premierul şi principalul artizan al Brexitului.

”Premierul l-a numit azi (joi) pe Dan Rosenfield drept şeful său de cabinet”, a anunţat numărul 10 de pe Downing Street într-un comunicat.

Dan Rosenfield urmează să preia în mod oficial funcţia începând de la 1 ianuarie.

El a lucrat la Hakluyt, un cabinet de consiliere în strategii pentru întreprinderi şi învestitori, unde a fost din 2016 directorul mondial însărcinat cuclienţii întreprinderi, precizează Guvernul britanic.

El a fost, de asemenea, directorul Băncii de investiţii Bank of America.

Dan Rosenfield a deţinut, timp de zece ani, funcţii la Ministerul britanic al Finanţelor, unde a colaborat cu miniştrii Alistair Darling şi George Osborne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.