Marea Britanie a numit la conducerea Ministerului de Externe un mincinos cu spatele la zid, într-o perioadă în care este nevoie de cineva de încredere în acest rol, a declarat joi şeful diplomaţiei franceze Jean-Marc Ayrault, referindu-se la noul său omolog de peste Canalul Mâncecii, Boris Johnson, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu sunt îngrijorat deloc în legătură cu Boris Johnson, dar (…) în timpul campaniei a minţit mult poporul britanic, iar acum el se află cu spatele la zid”, a spus Ayrault pentru postul de radio Europe 1.

“Este cu spatele la zid pentru a-şi apăra ţara, dar chiar şi cu spatele la zid, relaţia cu Europa ar trebui să fie clară”, a adăugat ministrul de francez de externe, de regulă destul de blând în declaraţii.

“Am nevoie de un partener cu care să pot negocia şi care să fie transparent, credibil şi de încredere (…). Nu putem lăsa această situaţia ambiguă, neclară să continue (…) numai în interesul britanicilor", a subliniat el.

Franţa şi celelalte ţări membre UE i-au cerut Marii Britanii să activeze rapid procesul de ieşire din blocul comunitar, astfel încât să poată începe negocierile, dar noul premier de la Londra, Theresa May, a sugerat că nu va face acest demers anul acesta.

Boris Johnson a făcut campanie pentru ca britanicii să iasă din Uniunea Europeană şi a avut succes. În Franţa, unul dintre membrii fondatori ai UE, el este considerat un jucător cheie în decizia de Brexit şi, implicit, în regresul pe care îl reprezintă aceasta pentru integrarea europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.