Tiruri de artilerie continuau vineri - de ambele părţi ale frontului - la Bahmut, epicentrul confruntărilor armate în estul Ucrainei, în pofida intrării în vigoare a unui armistiţiu unilateral anunţat de Moscova, constată jurnalişti AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tiruri ale părţii ucrainene, dar şia ale celei ruse au avut loc după intrarea în vigoare a armistiţiului în acest oraş ale cărui străzi au fost distruse în mare parte şi erau pustii, însă intensitatea tirurilor era mai mică decât în zilele precedente, potrivit AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut joi armatei ruse să respecte un ”armistiţiu pe toată linia de contact între părţi, începând de la ore 12.00, la 6 ianuarie, şi până la ora 24.00, la 7 ianuarie”, în urma unui apel al patriarhului ortodoc Chiril şi unei propuneri a omologului său turc Recep Tayyip Erdogan.

El a îndemnat forţele ucrainene să respecte acest armistiţiu, pentru a le oferi ortodoşilor, maoritari în Ucraina şi Rusia, ”să asiste la slujbe în Ajunul Crăciunului şi în Ziua Naşterii lui Cristos”.

Omologul său ucrainean Volosimir Zelenski a denunţat acest armistiţiu, în opinia sa doar o ”scuză cu scopul de a opri cel puţin înaintarea trupelor noastre în Donbas şi a aduce echipament, muniţie şi a-şi apropia oamenii de poziţiile noastre”.

”Care va fi rezultatul? Şi mai mulţi morţi”, afirmă Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.