Autorităţile ruse au anunţat vineri că efectuează ”verificări” în urma unei probleme de motor a unei aeronave de tip Boeing 737 aparţinând unei companii ruseşti, în contextul unor îngrijorări cu privire la securitatea aeriană din cauza unor sancţiuni internaţionale care afectează mentenanţa avioanelor de linie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Avionul - un Boeing 737-800 al companiei S7 - a decolat de la Novosibirsk, în Siberia, către Moscova, însă a fost nevoit să se întoarcă din drum pe aeroportul de plecare, anunţă un departament local al Comitetului rus de anchetă însărcinat cu transporturile.

Potrivit unor informaţii preliminare, avionul a avut o problemă la motor.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Cele 176 de persoane care se aflau la bord sunt toate tefere.

”Aterizarea a avut loc în deplină securitate. Nu au existat victime. Motivele şi circumstanţele incidentului sunt pe cale să fie stabilite”, subliniază Comitetul rus de anchetă.

PROBLEME TEHNICE REPETATE

Acest incident intervine în contextul în care Rusia nu mai poate importa piese de schimb pentru avioanele de tip Airbus şi Boeing şi nu are acces la mentenanţa celor doi constructori din cauza sancţiunilor impuse de Occident Moscovei din cauza invaziei Ucrainei.

S7 a fost nevoită să-şi reducă numărul zborurilor cu 10-15% în toamnă şi în iarnă, din cauza dificultăţii de a-şi menţine într-o stare tehnică bună avioanele de tip Airbus, anunţa în octombnrie cotidianul rus de afaceri Kommersant.

Potrivit unor experţi, problemele tehnice riscă să se multiplice în lunile următoare şi să afecteze siguranţa aeriană a Rusiei şi/sau să imobilizeze la sol avioanele de fabricaţie occidentală.

Rusia nu are în prezent vreo alternativă locală în vederea înlocuirii avioanelor de tip Boeing şi Airbus pe care le deţine.

Transportul aerian este vital în cea mai mare ţară din lume - care se întinde pe 11 fuse orare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.