Preşedintele rus Vladimir Putin l-a decorat postum cu ”Ordinul Curajului”, ”pentru curajul şi bravura de care a dat dovadă”, pe bloggerul militar Vladlen Tatarski, al cărui nume real era Maxim Fomin, ucis duminică într-un atentat cu bombă la Sankt Peterburg, un asasinat de care Moscova acuză Ucraina şi ”agenţi” ai opozantului rus încarcerat Aleksei navalnîi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin l-a decorat postum pe Fomin ”pentru curajul şi bravura de care a dat dovadă în exercitarea funcţiei sale profesionale”, se arată într-un decret publicat luni pe site-ul Kremlinului.

Vladlen Tatarski a fost ucis duminică în explozia unei bombe, într-o cafenea, la Sankt Petersburg, unde participa la o conferinţă a unei organizaţii - "Cyber Z Front" - în favoarea operaţiunii forţelor ruse în Ucraina.

Cel puţin alte 32 de persoane au fost rănite în asasinat, dintre care opt erau în continuare în stare gravă.

O tânără în vârstă de 26 de ani, Daria Trepova, a fost arestată rapid şi prezentată de către autorităţile ruse ca având legături cu opozantul istoric al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.