Secretarul de Stat american Antony Blinken le-a transmis îngrijorarea sa omologilor săi indian şi chinez cu privire la faptul că Rusia dezvoltă o armă antisatelit, declară un oficial american AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Antony Blinken s-a întâlnit - separat - vineri, la Munchen, în marja Conferinţei Securităţii (MSC), cu miniştrii de externe indian Subrahmanyam Jaishankar şi chinez Wang Yi.

Şeful diplomaţiei americane le-a spus omologilor săi că ”dezvoltarea unei astfel de capacităţi antisatelit este necesar să fie un subiect de îngrijorare”, declară acest oficial sub protecţia anonimatului.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El urmează să abordeze acest subiect şi în alte întâlniri, precizează oficialul citat.

Casa Albă a anunţat joi că Rusia este în curs să dezvolte ”o capacitate antisatelit”, însă a refuzat să spună dacă această capacitate are sau nu o dimensiune nucleară.

Preşedinţia americană a subliniat însă că aceasta nu reprezintă ”o ameninţare imediată”.

”Nu vorbim aici despre o armă care să poată săfie folosită pentru a ataca fiinţe umane sau să provoace distrugeri pe Pământ”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate (NSC) al Casei Albe, John Kirby.

Însă ea îi paote ameninţa pe astronauţi care călătoresc pe o orbită terestră joasă sau să avarieze sateliţi militari sau civili, a precizat el.

Statele Unite ”urmăresc situaţia îndeaproape” şi vor continua ”să o ia foarte în serios”, a dat asigurări Kohn Kirby.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.