Bilanţul victimelor uraganului Matthew a ajuns la 283 de morţi în sud-vestul Haiti, a anunţat coordonatorul de la Ministerul haitian de Interne, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa peste 100 de morţi.

Emmanuel Pierre a declarat joi seara pentru The Associated Press că se aşteaptă ca bilanţul să crească, după ce autorităţile vor reuşi să pătrundă în zone izolate în urma furtunii.

Bilanţul total al morţilor este însă neclar.

Imediat după declaraţiile lui Pierre, Protecţia Civilă haitiană a anunţat 122 de morţil confirmate în întreaga ţară.

În unele zone cadavre au început să fie găsite după retragerea apelor, la două zile după ce Matthew a doborât ziduri de beton, a culcat la pământ palmieri şi a smuls acoprişuri de pe clădiri.

De asemenea, Agenţia naţională pentru management în situaţii de urgenţă din Bahamas a anunţat că autorităţile au salvat cel puţin 30 de persoane care erau blocate în case de inundaţii, provocate de uragan pe Insula New Providence.

Inundaţii importante au avut loc pe insulă, pe care se află capitala Nassau, însă nu s-au raportat morţi sau răniţi.

Precipitaţii diluviene au fost aduse joi pe New Providence de Matthew.

Meteorologii au preconizat că nivelul apei de ploaie poate atinge 30 de centimetri şi valuri de furtună de până la cinci metri înălţime pe cea mai populată insulă din Bahamas.

Guvernul evalua pagubele pe această insulă situată la est de Florida şi aştepta ca uraganul să părăsească Grand Bahama, a anunţat Lindsay Thompson, o purtătoare de cuvânt a agenţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.