Bilanţul victimelor unui atac aerian rus, la Kiev, sâmbătă, a crescut la cinci morţi, anunţă duminică primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko, după descoperirea altor două cadavre, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvatorii au găsit corpurile altor două victime sub dărâmături, în cartierul Solomian”, la Kiev, anunţă pe Telegram Kliciko.

”În total, cinci persoane fost ucise în casa atinsă de fragmente ale unei rachete ruseşti”, precizează el.

”Fragmente de rachetă au atins etajele superioare” ale acestui bloc cu 24 de etaje, anunţa el.

Potrivit primarului Kievului, salvatori continuau să caute între dărâmături.

DOI MORŢI ŞI OPT RĂNIŢI ÎN ATACURI ÎN ESTUL ŞI SUDUL UCRAINEI

Două ăpersoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite în atacuri ruseşti în estul şi sudul Ucrainei, sâmbătă şi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, anunţă autorităţi locale.

În regiunea Doneţk (est), un locuitor din Vuhledar, o localitate aflată în prima linie a frontului, a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi sâmbătă, anunţă duminică pe Telegram şeful Administraţiei Militare regionale Pavlo Kirilenko.

În Herson (sud), un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost ucis, iar o femeie a fost prinsă sub dărâmăturile unui bloc de cinci etaje, în urma unui bombardament rus care a avariat case, anunţă şeful Administraţiei Militare regionale, Oleksandr Prokudin.

Prokudin acuză Rusia de 59 de atacuri, în care a lansat 235 de obuze de artileria, rachete de tip Grad şi din avioane, care au atins zone locuite.

În Harkov, un băiat în vârstă  de şapte ani a fost spitalizat în urma unei explozii în satul Pivdene, anunţă şeful Administraţkiiei Militare regionale Pleg Sinegubov.

”Inamicul a tras asupra liniei frontului şi aşezărilor frontaliere în districtele Harkov, Kupiansk şi Ciuhuiv”, anunţă el.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din satul Kruhliakivka, în Kupiansk, a fost rănit, anunţă el.

În regiunea Zaporojie (sud), două persoane au fost rănite - o femeie în vârstă de 85 de ani din Preobrajenka şi o femeie în vârstă de 77 de ani din Novodanilivka -, în atacuri ruse cu drone, lansatoare multiple de rachetă (MLRS) şi artilerie asupr unor aşezări de pe linia frontului, anunţă şeful Administraşiei Militare regioanle Iurii Malaşko.

Cel puţin 15 clădiri locuite au fost avariate, precizează el.

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost rănit de şrapnel într-un bombardament în districtul Nikopol, anunţă şeful Administraţiei Militare a regiunii Dnipropetrovsk, Serghii Lîsak.

Acest oraş se află peste râu, în dreptul Centralei Nucleare Zaporojie, ocupată de către ruşi.

Trei case şi o conductă de gaze au fost avariate în Nikopol, anunţă Lîsak.

Unele aşezări din Marhaneţ, în apropiere, au rămas fără curent, în urma unor avarii cauzate cu arileria grea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.