Cel puţin şapte persoane au fost ucise în weekend, într-o explozie de muniţie cauzată de o detonare accidentală a unei grenade, în regiunea rusă Belgorod, în apropiere de frontiera cu Ucraina, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cadavrele unui număr de patru persoane - date dispărute după incident - au fost descoperite, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de salvare, citat de agenţia rusă de presă.

”Numărul victimelor a crescut astfel la şapte” morţi, precizează această sursă.

În urma exploziei, care a avut loc sâmbătă, într-un local al personalului militar, în regiunea Belgorod, salvatorii, citaţi de mai multe publicaţii ruseşti, anunţau trei moţi şi opt persoane date dispărute.

Potrivit Interfax, un sergent a detonat în mod ”neintenţionat” o grenadă, într-un dormitor, cauzând explozia unor muniţii şi un incendiu.

Site-ul Baza - reputat ca apropiat serviciilor ruse de securitate FSB - a anunţat într-o postare pe Telegram că victimele sunt militari mobilizaţi să fie trimişi la luptă în Ucraina.

În septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezervişti, în urma unei serii de înfrângeri militare ruse în Ucraina.

Rude ale militarilor şi critici ai Kremlinului au denunţat o mobilizare ”haotică” şi susţin că militari au fost trimişi pe front fără echipament şi fără un antrenament adecvat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.