Un bărbat a murit în intemperiile care afectează statul brazilian Bahia (nord-est), iar bilanţul a crescut la 18 morţi de la începutul lui noiembrie în regiune, unde 37 de localităţi au fost inundate, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii din Bahia au confirmat moartea unui bărbat în vârstă de 60 de ani, care s-a înecat într-un râu, în localitatea Aurelino Leal, în sudul statului, potrvit site-ului G1.

Situaţia este critică, din cauza ploilor care se abat asupra regiunii, şi s-a agravat în ultimele ore.

În total, 31 de municiplaităţi au fost acoperite de ape, a declarat G1 guvernatorul Rui Costa, care a survolat regiunile sinistrate.

Autorităţile locale au anunţat că 19 localităţi au fost afectate de inundaţii.

O operaţiune comună a statului federal şi statului Bahia, la care erau moblizaţi membri ai persomnalului, elicoptere şi echipament era în curs duminică, în vederea salvării unor locutori blocaţi de inundaţii, la care cooperau şi alte state, între care Minas Gerais, Espírito Santo şi Sao Paulo.

Protecţia Civilă a anunţat vineri că peste 11.000 de persoane au fost evacuate, iar alte 4.200 au fost preluate direct de către autorităţi, după ce şi-au părăsit locuinţele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.