”Furtuna secolului”, cu rafale violente de vânt şi valuri uriaşe, care afectează de duminică Rusia şi Ucraina, unde a lăsat mii de localităţi fără curent, s-a soldat în Ucraina cu zece morţi şi 23 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat marţi de către ministrul de Interne Igor Klimenko, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În total, zece persoane au murit” în regiunile Odesa şi Mîkolaiv (sud), Harkov (est) şi în oraşul Kiev (nord), anunţă pe Telegram Igor Klimenko.

”Douăzci şi trei de persoane au fost rănite, inclusiv doi copii”, anunţă el.

Un bilanţ precedent anunţa luni seara cinci morţi în Ucraina şi opt în Rusia şi Crimeea anexată, în alte regiuni ocupate din Ucraina şi în Republica Moldova.

Aceste intemperii - numite ”Furtuna secolului” şi ”Megafurtuna” de către presa rusă şi care au început duminică - au afectat cel mai dur Crimeea, o peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, sud-vestul Rusiei şi regiunile parţial ocupate Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson în Ucraina, potrivit Ministerului rus al Energiei.

”DEZASTRE METEOROLOGICE”

Cadavrul unui bărbat a fost găsit la Soci, o staţiune balneară foarte frecventată, potrivit autorităţilor regionale, care au recomandat populaţiei să nu se apropie de apă.

În Crimeea, alt bărbat care s-a dus ”să se uite la valuri” a murit, declară la televiziunea publică un consilier al guvernatorului Crimeei Oleg Kriucikov.

O persoană a murit la bordul unui vapor, în Strâmtoarea Kerci, între Crimeea şi Rusia, iar un cadavru a fost descoperit la Novorosiisk, în regiunea Krasnodar, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Luni, la ora locală 7.00 (şi ora României), ”aproximativ 1,9 milioane de persoane” nu aveau curent în aceste regiuni, ”din cauza unor condiţii meteorologice defavorabile”, a anunţat Ministerul rus al Energiei.

Numai în Crimeea această furtună a lăsat fără curent 400.000 de oameni, potrivit societăţii energetice Krymenergo, citată de agenţiile ruse de presă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a primit rapoarte despre aceste ”dezastre meteorologice” şi a ordonat Guvernului să ia măsuri pentru a ajuta teritoriile afectate, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În Ucraina, vecină, o furtună de zăpadă a lăsat peste 2.000 de localităţi fără electricitate şi a blocat autostrăzi.

Moartea a patru persoane a fost anunţată de către autorităţi citate de presă în Republica Moldova.

Ale două persoane au fost găsite fără viaţă în maşina lor, în zăpadă, în apropiere de localitatea Coscalia (sud-est).

Corpul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost descoperit în satul Cruglic (est, iar altul la Grigoriopol, un oraş din regiunea separatistă Transnistria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.