Bilanţul pandemiei noului coronavirus a crescut vineri în Elveţia la 197 de morţi şi 12.161 de contaminări, de la 161 de morţi şi 10.714 de contaminări joi, a anunţat Oficiul Federal al Sănătăţii Publice, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un efort de a opri răspândirea bolii, Consiliul Federal (guvernul) a oferit cantoanelor posibilitatea de a închide şcolile sau de a restrânge temporar activitatea în anumite sectoare ale economiei.

Autorităţile intenţionează, de asemenea, să trimită armata în vederea unei consolidări a controalelor la frontierele cu Italia, Germania, Franţa şi Austria.

Confederaţia helvetică refuză intrarea pe teritoriul său persoanelor care provin din ţări şi regiuni ”cu risc”, însă muncitorii transfrontalieri şi străinii care au reşedinţa în Elveţia sunt excetaţi de la aceste restricţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.