Bilanţul victimelor atentatului de la periferia Moscovei de săptămâna trecută a crescut miercuri 143 de morţi, anunţă autorităţile ruse într-un comunicat, pe site-ul Ministerului rus al Situaţiilor de Urgenţă, un atac revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), cel mai sângeros pe teritoriul european, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, 80 de răniţi - inclusiv copii - erau în continuare spitalizaţi, a anunţat ministrul rus al Sănătăţii Mihail Muraşko, citat de agenţia rusă oficială de presă Tass.

O sursă medicală a declarat miercuri Tass, sub protecţia anonimatului, că 205 persoane au primit îngrijiri în ambulatoriu, care nu necesitau spitalizarea.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova declara marţi presei că multe persiane se aflau în stare de şoc şi nu s-au prezentat imediat la medici, după atac, explicând această creştere bruscă a numărului preluărilor în grijă.

RUSIA CONTINUĂ SĂ ARATE CU DEGETUL UCRAINA

Vineri, bărbaţi înarmaţi au deschis focul într-o sală de concerte, Crocus City Hall, în apropiere de Moscova, după care au incendiat-o.

Patru presupuşi atacatori au fost arestaţi, iar mai mulţi suspecţi au fost acuzaţi de faptul că i-au ajutat.

Acesta este cel mai sângeros atac din ultimii 20 de ani în Rusia.

El a fost revendicat rapid de către gruparea Statul Islamic (SI), însă autorităţile ruse insistă să facă o legătută cu Ucraina şi aliaţi ai Kievului din Occident - fără să prezinte probe în acest sens.

Kievul respinge în mod categoric aceste acuzaţii.

Rusia este o veche ţintă a SI, activ în Caucazul rus şi împotriva căruia luptă în Siria.

Luni, preşedintele rus Vladimir Puttin a apreciat pentru prima oară - la trei zile de la fapte şi de la revendicarea SI - că presupuşii atactori sunt ”islamişti radicali”, însă a continuat să arate cu degetul Ucraina.

Liderul de la Kremlin a declarat că presupuşii atacatori voiau să fugă ”în Ucraina”.

Frontiera dintre Rusia şi Ucraina, care se află în război de peste doi ani, este însă greu de trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.