Preşedintele SUA, Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, evită de obicei chestiunea vârstei, dar a abordat-o în timpul unei strângeri de fonduri la un teatru de pe Broadway din New York, spunând că experienţa sa l-a ajutat să facă faţă unor crize precum cea din Ucraina şi Covid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mulţi oameni par să se concentreze pe vârsta mea", a spus Biden. "O înţeleg, credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine". El a adăugat: "Candidez pentru că este în joc democraţia, pentru că în 2024 democraţia este din nou pe buletinul de vot. Şi să nu existe nicio îndoială: Donald Trump şi republicanii săi MAGA sunt hotărâţi să distrugă democraţia americană".

Democratul a adăugat că nu se va "pleca" în faţa "dictatorilor" şi l-a acuzat pe Trump - al cărui slogan este Make America Great Again (MAGA) - că ar face acest lucru în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Sondajele de opinie arată că alegătorii americani sunt îngrijoraţi de vârsta lui Biden înainte de o probabilă revanşă anul viitor împotriva lui Trump, pe care l-a învins în 2020.

Un influent editorialist american, David Ignatius, de la Washington Post, a provocat agitaţie atunci când i-a cerut săptămâna trecută lui Biden să nu candideze, spunând că acesta riscă să îi submineze "cea mai mare realizare" a sa, aceea de a-l învinge pe Trump. Biden, care participă săptămâna aceasta la Adunarea Generală a ONU de la New York, ar avea 86 de ani la sfârşitul unui al doilea mandat, iar adversarii săi republicani vizează fără încetare acest aspect.

Trump - care are 77 de ani şi ar fi cel mai în vârstă preşedinte ales vreodată dacă va câştiga anul viitor - a declarat într-un interviu difuzat duminică că Biden nu este "prea bătrân", dar că este "incompetent".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.