Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane Joe Biden a anunţat că a promis ”dreptate” familiei lui Jacob Blake, un afroamerican în vârstă de 29 de ani grav rănit de către un poliţist alb duminică, în Wisconsin, cu mai multe gloanţe în spate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă o dată, un bărbat de culoare - Jacob Blake - este împuşcat de poliţie. Sub ochii copiilor săi. Asta îmi face rău”, a scris miercuri Biden într-un mesaj postat pe Twitter însoţit de un mesaj video.

”Am vorbit puţin mai devreme cu mama şi tatăl lui Jacob, cu sora sa şi cu alţi membri ai familiei şi le-am spus că trebuie să se facă dreptate”, declar el în video.

”Ne gândim la familia sa, mai ales la copiii săi. Ceea ce au văzut este oribil: tatăl lor împuşcat în spate”, subliniază el.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, care se bucură de o bună cotă de popularitate în rândul electoratului afroamerican, evocă de asemenea manifestaţiile împotriva rasismului, uneori pătate de violenţe, care au repornit în ultimele zile în mai multe oraşe americane, la trei luni după moartea lui George Flyod, care a murit asfixiat cu genunchiul de către un poliţist alb la Minneapolis.

”Ridicarea împotriva brutalităţii este un drept şi o necesitate absolută. Însă incendierea bunurilor publice nu înseamă a manifesta, este violenţă inutilă”, subliniază Biden.

Preşedintele Donald Trump, pe care-l va înfrunta la urne la 3 noiembrie, a anunţat anterior, miercuri, că trimite întăriri din cadrul poliţiei şi militari din Garda Naţională sălupte împotriva ”jafurilor” şi”anarhiei” la Kenosha, oraşul din Wisconsin în care un poliţist alb l-a împuşcat î spate pe Jacob Blake.

Două persoane au fost ucise în noaptea de marţi spre miercuri în marja manifestaţiilor la Kenosha.

Suspectul, un adolescent în vârstă de 17 ani, a fost arestat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.