Preşedintele american Joe Biden, care candidează la un al doilea mandat în noiembrie, îl acuză pe rivalul său Donald Trump, ziua alegerilor primare ”Super Tuesday” de faptul că este ”hotărât să ne distrugă democraţia”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a obţinut o majoritate în statele aflate în joc în alegerile de "Super Tuesday", Joe Biden l-a atacat pe miliardar.

Într-un mesaj postat pe X, preşedintele american Joe Biden a salutat mobilizarea alegătorilor în această zi de alegeri ”super marţi”, un mod de a ”riposta agendei reacţionare a lui Donald Trump”.

”Fiecare generaţie se confruntă cu un moment în care trebuie să apere democraţia. Aceasta este lupta noastră”, a subliniat el.

”Vom continua să mergem înainte sau îi vom permite lui Donald Trump să ne antreneze către haosul, divizarea şi obscurantismul care i-au definit mandatul?”, scrie democratul.

UN REMAKE AL ALEgERILOR PREZIDENŢIALE DIN 2020

Fostul preşedinte de dreapta, în vârstă de 77 de ani, a dost declarat învingător în 12 dintre cele 15 state de către mai multe publicaţii americane, inclusiv în Califiornia, North carolina şi Texas.

Donald Trump a salutat ”o seară formidabilă, o zi incredibilă” în faţa susţinătorilor săi reuniţi la reşedinţa sa Mar-a-Lago, în Florida, însă Nikki Haley l-a privat de un ”mare şlem”, obţinând o victorie în Vermont.

Practic nu există niciun suspans în acest proces al alegerilor primare, iar cei doi candidaţi mărşăluiesc singuri.

Începând de la 15 ianuarie, în pofida problemelor sale în justiţie, Donald Trump a obţinut victorii în aproape toate alegerile primare organizate de partidul său.

Nikki Haley, fosta sa ambasadoare la ONU, pozează drept o candidată care va restabili ”normalitatea” împotriva ”haosului Trump”, însă o majoritate a alegătorilor republicani se fac că nu o aud.

În afară de victoriile din Washington, duminică, şi Vermont, marţi, ea a suferit înfrângeri usturătoare, inclusiv în statul în care a fost guvernatoare, South carolina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.