Preşedintele american Joe Biden a reiterat, în discursul privind Starea Uniunii, că SUA nu va trimite trupe în Ucraina, în urma invaziei Rusiei, relatează CNN. El a transmis că SUA este alături de poporul ucrainean şi că au fost trimise trupe în Europa "pentru a proteja aliaţii NATO în eventualitatea în care Putin decide să înainteze spre vest".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Să fie clar: forţele noastre nu sunt implicate şi nu vor fi implicate în conflictul cu forţele Rusiei în Ucraina", a transmis Biden, în discursul despre Starea Uniunii.

El a precizat că, în schimb, trupe americane au fost dislocate în Europa "pentru a proteja aliaţii NATO în eventualitatea în care Putin decide să înainteze spre vest".

"În acest scop, am mobilizat trupe americane terestre, escadroane aeriene şi nave pentru a proteja ţări NATO, între care Polonia, România, Letonia, Lituania şi Estonia", a explicat el.

"Aşa cum am mai spus clar, Statele Unite şi aliaţii noştri vor apăra teritoriul ţărilor NATO cu întreaga forţă şi putere colectivă", a arătat Biden.

El a menţionat că Ucrainei i se acordă asistenţă directă de peste un miliard de dolari, incluzând ajutor militar, economic şi umanitar din partea SUA şi a aliaţilor.

"Noi, Statele Unite ale Americii, suntem alături de poporul ucrainean", a spus Biden.

El a afirmat că această criză va dura şi a îndemnat oamenii să îşi ia inspiraţia din "voinţa de fier" a poporului ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.