Preşedintele american Joe Biden este în continuare pozitiv covid-19, însă se simte bne şi continuă să gestioneze problemele ţării de la Casa Albă, anunţă luni medicul său personal, dr. Kevin O'Connor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintlee democrat, în vârstă de 79 de ani, este ”foarte atent la protecţia” anturajului său, precizează într-o scrisoare făcută publică de către preşedinţie dr. Kevin O'Connor.

Joe Biden a fost testat pozitiv covid-19 la 21 iulie, prezentând ”simptome foarte uşoare” şi a ieşit din izolare miercuri, în urma unor teste negative.

Însă el a fost testat pozitiv covid-19 din nou sâmbătă, o reaparţie a ”pozitivităţii” posibilă la pacienţi trataţi, la fel ca şeful statului american, cu Paxlovid.

Acest tratament antiviral al laboratorului Pfizer acţionează printr-o dminuare a capacităţii virusului de a se replica, frânând, astfel, avansarea bolii.

Medicamentul este recomandat, în Statele Unite, persoanleor cu risc să dezvolte un caz grav al bolii, o categorie din care face parte şi preşedintele american, din cauza vârstei sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.