Fostul preşedinte republican Donald Trump, care se află pe cale să-l înfrunte pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie, cere joi ca rivalul său să fie supus unui test cognitiv şi subliniază că el ”excelează” în acest tip de examinare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El ”trebuie să dea un test cognitiv”, scrie fostul om de afaceri, în vârstă de 77 de ani, despre Joe Biden, cu patru ani mai în vârstă ca miliardarul.

”Poate că cu asta vom putea vedea de ce ia decizii atât de teribile”, îl atacă el pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

Joe Biden şi-a făcut vizita medicală anuală miercuri, în cursul căreia a fost declarat ”apt” să fie preşedinte.

Casa Albă a anunţat că un test cognitiv nu a fost considerat necesar, potrivit medicului preşedintelui.

Şeful statului american a răspuns miercuri, pe X, atacurilor rivalului său postând o înregistrare video cu lapsusuri ale republicanului în discursuri recente.

”Donald, omule, verifică înregistrarea”, scria Biden.

Forma în care se află cei doi candidaţi, cel mai bătrân duet care se înfruntă în alegerile prezidenţiale americane, este urmărită foarte îndeaproape în această campanie electorală.

Orice greşeală, cădere, moment de confuzie a unuia dintre ei este exagerată imediat de tabăra celuilalt.

Donald Trump anunţa în 2020 că a trecut un test cognitiv care includea, între altele, un test de memorie - o secvenţă amplu ironizată pe reţele de socializare.

”Ei te pun să repeţi cuvinte: persoană, femeie, bărbat, cameră, televizor. Am spus, da, este persoană, femeie, bărbat, cameră, televizor”, declara miliardarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.