Preşedintele SUA Joe Biden a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre incendiul izbucnit la centrala nucleară de la Zaporojie şi cere Rusiei să înceteze acţiunile militare în zonă şi să permită intervenţia pompierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Albă a anunţat, pe Twitter, că preşedintele Biden a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a primi cele mai recente informaţii despre incendiul de la centrala nucleară de la Zaporojie.

El s-a alăturat lui Zelenski în apelul ca Rusia să înceteze acţiunile militare în zonă şi să permită pompierilor şi serviciilor de urgenţă să ajungă la locul incendiului.

Biden a vorbit şi cu subsecretarul pentru securitate nucleară al Departamentului pentru Energie al SUA şi administrator al Administraţiei Naţionale pentru Securitate Nucleară pentru noi informaţii despre situaţia de la centrală.

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, relatează BBC, citând declaraţiile primarului localităţii învecinate Enerhodar, conform căruia focul ar fi fost provocat de bombardamentele ruseşti. Conform NEXTA, pompierii nu pot interveni pentru a stinge incendiul, din cauza bombardamentelor. Ministrul de Externe Dmytro Kuleba a anunţat că armata rusă trage din toate direcţiile asupra centralei, că focul a izbucnit deja, iar o explozie va fi de zece ori mai intensă decât cea de la Cernobîl. El a precizat că ruşii trebuie să se oprească imediat să permită intervenţia pompierilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.