”Muzeul 4 iunie” din Hong Kong, consacrat masacrului din Piaţa Tiananmen, singurul muzeu care documentează reprimarea în sânge a revoltei din 1989, a fost închis, la doar trei zile după ce fusese redeschis, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea ”Muzeului 4 iunie” a fost vizitată de funcţionari, care i-au transmis că nu dispune de autorizaţie pentru a organiza expoziţii publice.

Muzeul a fost închis marţi, cu trei zie înainte de comemorarea reprimării.

Instituţia este un loc unic în lume, care reface prin forografii şi obiecte evenimentele din iunie 1989.

Muzeul, administrat de Alianţa din Hong Kong a Mişcărilor Democratice Patriotice din China, a fost ameninţat în mai multe rânduri de către autorităţile de la Beijing.

După 31 de ani, evenimentele din Piaţa Tiananmen rămân tabu în Chna continentală.

Reprimarea sângeroasă de către Guvernul chinez a manifestanţilor în principala piaţă din Beijing a culminat la 4 iunie 1989 cu intervenţia tancurilor.

Militari au deschis focul împotriva studenţilor şi cetăţenilor care cereau reforme democratice.

În contextul în care Beijingul îşi sporeşte acapararea asupra acestei foste colonii britanice, comemorarea în acest an a memoriei miilor de victime ale reprimării se anunţă deosebit de tensionată 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.