Un bărbat înarmat care a atacat un centru de retenţie a imigranţilor la Tacoma, în nord-vestul Statelor Unite, a fost împuşcat după o confruntare cu poliţia, declară autorităţile pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polişiti au intervenit la Centrul de retenţie din Nord-Vest sâmbătă dimineaţa, în urma unor informaţii potrivit cărora un bărbat, înarmat cu o puşcă, a dat foc unei maşini şi a încercat să incendieze o cuvă de propan, potrivit unui comunicat al poliţiei din oraş.

Bărbatul, identificat drept Willem Van Spronsen, în vârstă de 69 de ani, a murit din cauza rănilor împuşcate, în urma intervenţiei poliţiştilor.

El avea asupra sa, în afară de o puşcă, rachete de semnalizare şi o pungă, se arată în comunicat.

Niciunul dintre cei patru poliţişti care au participat la intervenţie nu a fost rănit.

Bărbatul ucis prin împuşcare a fost condamnat de obstrucţionarea unui polişist, în urma unei altercaţii, la o manifestaţie în faţa centrului, anul trecut, scrie presa locală.

Imigraţia este un subiect de dezbatere politică intensă în Statele Unite, care se confruntă de peste un an cu o criză a imigraţiei la frontiera cu Mexicul.

Zeci de manifestaţii au fost organizate vineri şi sâmbătă în întreaga ţară, pentru a se cere închiderea centrelor de retenţie situate la frontieră şi împotriva unui val de descinderi ale poliţiei, anunţat să aibă loc duminică de către preşedintele Donald Trump.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.