Un bărbat înarmat care a atacat un centru de retenţie a imigranţilor la Tacoma, în nord-vestul Statelor Unite, a fost împuşcat după o confruntare cu poliţia, declară autorităţile pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polişiti au intervenit la Centrul de retenţie din Nord-Vest sâmbătă dimineaţa, în urma unor informaţii potrivit cărora un bărbat, înarmat cu o puşcă, a dat foc unei maşini şi a încercat să incendieze o cuvă de propan, potrivit unui comunicat al poliţiei din oraş.

Bărbatul, identificat drept Willem Van Spronsen, în vârstă de 69 de ani, a murit din cauza rănilor împuşcate, în urma intervenţiei poliţiştilor.

El avea asupra sa, în afară de o puşcă, rachete de semnalizare şi o pungă, se arată în comunicat.

Niciunul dintre cei patru poliţişti care au participat la intervenţie nu a fost rănit.

Bărbatul ucis prin împuşcare a fost condamnat de obstrucţionarea unui polişist, în urma unei altercaţii, la o manifestaţie în faţa centrului, anul trecut, scrie presa locală.

Imigraţia este un subiect de dezbatere politică intensă în Statele Unite, care se confruntă de peste un an cu o criză a imigraţiei la frontiera cu Mexicul.

Zeci de manifestaţii au fost organizate vineri şi sâmbătă în întreaga ţară, pentru a se cere închiderea centrelor de retenţie situate la frontieră şi împotriva unui val de descinderi ale poliţiei, anunţat să aibă loc duminică de către preşedintele Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.