Banca Mondială (BM) a anunţat că acordă Ucrainei un ajutor suplimentar în valoare de 4,5 miliarde de dolari, din fonduri provenind de la Statele Unite, pentru a ajuta Guvernul lui Volodimir Zelenski să facă faţă ”nevoilor urgente provocate de răzbioul” rus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest ajutor suplimentar urmează să permită Guvernului Zelenski şi autorităţilor locale ucrainene să asigure cheltuieli sociale - pensii sau în domeniul sănătăţii -, a precizat luni BM.

Acest ajutor urmează să fie acordat în tranşe Guvernului Zelenski, iar prima tranşă - în valoare de trei miliarde de dolari - urmează să fie acordată luna aceasta, potrivit Departamentului american al Trezoreriei.

”Ucraina are nevoie de servicii guvernamentale continue, mai ales în domeniul sănătăţii, educaţiei şi protecţiei sociale, pentru a preveni o nouă deteriorare a condiţiilor de viaţă şi a sărăciei”, subliniază preşedintele BM David Malpass.

”Le suntem recunoscători Statelor Unite şi partenerilor noştri pentru susţinerea continuă (...) şi pentru subvenţia generoasă care va susţine poporul ucrainean”, a adăugat el.

Suma totală mobilizată de BM în ajutarea de urgenţă a Ucrainei creşte, astfel, la 13 miliarde de dolari.

Peste 6,3 miliarde de dolari au fost acordaţi la sfârşitul lui iulie.

”Acest ajutor economic este esenţial susţinerii poporului ucrainean, care-şi apără democraţia împotriva războiului rus”, a declarat secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen.

Pentagonul a anunţat luni o nouă tranşă de ajutor militar acordat Ucrainei - în valoare de un miliard de dolari.

Ucraina a fost invadată de Rusia la 24 februarie, iar războiul rus a determinat milioane de ucraineni să emigreze şi a aruncat ţara într-o recesiune puternică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.