Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak recunoaşte că situaţia este ”extrem de dificilă” în luptele de la Bahmut şi Soledar, care continuă, ”Verdunul secolului al XXI-lea”, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Soledar au loc lupte în oraş, iar la Bahmut luptele sunt de asemenea dure”, a declarat el joi seara postului francez.

Şeful de cabinet al lui Volodimir Zelenski a făcut o comparaţie cu Primul Război Mondial (1914-1918), foarte grăitoare pentru francezi.

”În prezent Bahmutul a devenit Verdunul secolului al XXI-lea”, a declarat Iermak.

El a răspuns revendicării de către grupul paramilitar rus Wagner, marţi seara, a cuceririi orăşelului minier Soledar.

”Nu este adevărat”, a declarat cel considerat mâna dreaptă a lui Zelenski.

”Toţi oameni serioşi ştiu deja câte încredere poţi avea în propaganda rusă”, a declarat ironic Iermak.

”Eroii noştri continuă să ţină poziţiile”, a spus el.

Andrii Iermak, în vârstă de 51 de ani, a anunţat la BFMTV că o reuniune a Statului Major ucrainean, sub conducerea lui Volodimir Zelenski, a avut loc joi şi că s-au luat ”numeroase decizii importante” în privinţa respingerii ofensivei ruse în estul Ucrainei.

Chiar dacă ar fi posibil un acord de pace în baza condiţiilor ucrainene - între altele, judecarea liderilor ruşi de către un tribunal de război -, Iermak continuă să creadă în victoria militară ucraineană.

”Ucraina trebuie să câştige acest război”, a conchis el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.