Şeful diplomaţiei britanice, Boris Johnson, a avut un debut cu probleme pe scena europeană - avionul cu care urma să ajungă duminică la Bruxelles, pentru prima întâlnire cu omologii din UE a aterizat de urgenţă în apropiere de Londra, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“A fost o problemă tehnică la avionul Royal Air Force (RAF), (care zbura – n.r.) duminică după-amiază, între Londra şi Bruxelles, la bordul căruia se afla ministrul de externe şi responsabili din minister, ceea ce a obligat avionul să aterizeze pe aeroportul Luton”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Londra.

“După o uşoară întârziere, ministrul şi-a continuat drumul spre Bruxelles cu alte mijloace”, a adăugat el.

Aeronava  BAE 146 a avut o problemă la sistemul hidraulic. Pompierii au intervenit când avionul a aterizat pe aeroportul de la nord de Londra.

Miniştrii europeni de externe îl întâlnesc luni pe noul lor coleg britanic, Boris Johnson, un susţinător al Brexit, într-o atmosferă de criză în Europa, agravată de terorism şi de instabilitatea din Turcia.

După seismul provocat de referendumul din 23 iunie, europenii cer Marii Britanii să clarifice când va declanşa negocierile, dar nu au primit încă un termen clar. Duminică, ministrul pentru Brexit a sugerat că ţara ar putea activa clauza în ianuarie 2017, ceea ce înseamnă că negocierile ar urma să se încheie în ianuarie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.