Autorul atentatului sângeros de la 9 octombrie 2019, de Yom Kippur, în Sinagoga din Halle, în Saxonia-Anhalt, în estul Germaniei, Stephan Balliet, un adept al ideologiilor de extremă dreapta şi complotiste, a luat pentru scurt timp ostatici doi agenţi de la penitenciar, luni, în Închisoarea Burg, în acelaşi land, după care a fost imobilizat, anunţă marţi autorităţile germane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stephan Balliet, în vârstă de 30 de ani, condamnat la închisoare pe viaţă cu privire la atentatul din 2019, a reuşit luni seara să ia ostatici doi agenţi penitenciari, după care a fost imobilizat de către alţi agenţi, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului regional al Justiţiei, care nu a oferit alte detalii în acest stadiu.

Cei doi agenţi nu au fost răniţi, potrivit presei locale.

Stephan Balliet, un adept al ideologiilor extremi drepte şi complotiste, a încercat, la 9 octombrie 2019, să pătrundă în Sinagoga din Halle, în landul Saxonia-Anhalt, cu scopul de a comite un carnagiu, de sărbătoarea evreiască Yom Kippur.

El nu a reuşit, până la urmă, să pătrundă în lăcaşul de cult, în care se aflau, în acea zi, numeroşi credincioşi.

Însă el a ucis o trecătoare şi un bărbat refugiat, într-un fast-food, după care a fost arestat,.

”Terorismul” extremei drepte a fost rificat la o ameninţare de prim rang în Germania.

Un grupuscul extremist înarmat care a plănuit să răstoarne statul democratic german şi să ia cu asalt Parlamentul german a fost destructurat săptămâna trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.