Autorul atacului de duminică, de la Ierusalim, soldat cu patru morţi şi 15 răniţi, ar avea legături cu organizaţia teroristă Statul Islamic, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, citat de Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării, Avigdor Lieberman, au vizitat locul atacului.

Netanyahu a afirmat că este posibil să existe o legătură între atac şi cele de la Nisa şi Berlin, revendicate de organizaţia teroristă Statul Islamic.

“Cunoaştem identitatea atacatorului, potrivit tuturor semnelor este un susţinător al Statului Islamic. Am închis Jabel Mukabar, cartierul de unde provine, şi desfăşurăm acţiuni pe care nu le voi detalia”, a spus premierul într-un comunicat.

O reuniune a cabinetului de securitate va determina răspunsul Israelului la atac.

Autorul atacului a fost identificat drept un palestinian în vârstă de 28 de ani, locuitor al Ierusalimului de Est.

Şi şeful Poliţiei israeliene, Roni Alsheich, a spus presei că este posibil ca atacul să fi fost inspirat de cel similar produs în decembrie la Berlin, soldat cu 12 morţi. “Este posibil, cu siguranţă, să fi fost influenţat de ce a văzut la televizor, dar este greu să intri în capul fiecărei persoane pentru a înţelege ce a determinat-o, însă nu este nicio îndoială că aceste lucruri au un efect”, a declarat Alseich.

“Este un atac terorist”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei pentru Israel Radio.

Serviciul de ambulanţă a transportat 15 persoane rănite în incident la spital. O parte dintre ele sunt în stare gravă.

Oficiali din Ministerul Sănătăţii au cerut locuitorilor Ierusalimului să doneze sânge spitalelor, după incident.

Potrivit autorităţilor, trei bărbaţi şi o femeie, toţi cu vârste de circa 20 de ani, au fost ucişi.

Şoferul camionului a vizat un grup de militari israelieni care tocmai coborâse dintr-un autocar turistic.

Şoferul a fost ucis la mai puţin de un minut după ce a intrat în mulţime. Militarii, precum şi un ghid turistic civil, înarmat, l-au împuşcat pe atacator.

Atacul a avut loc pe o promenadă populară, din apropiere de Ierusalimul vechi.

Gruparea militantă Hamas a descris atacul drept un act de “rezistenţă eroică la ocupaţia israeliană”, dar nu l-a revendicat.

Atacurile aleatorii lansate de palestinieni vizând evrei au escaladat în ultimele 15 luni. Cel puţin 37 de israelieni şi doi turişti americani au fost ucişi în aceste atacuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.