Un profesor universitar ”pe jumătate pensionar”, Anthony Polito, în vârstă de 67 de ani, a deschis focul miercuri dimineaţa focul în campusul Universităţii Nevada din Las Vegas (UNLV). situată la câţiva kilometri de artera cazinourilor, şi a ucis trei persoane, în timp ce studenţi şi profesori se pregăteau de examene prevăzute săptămâna viitoare, anunţă joi surse din poliţie, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, ucis într-o confruntare cu poliţia, se prezintă pe LinkedIn drept un ”profesor de universitate semi-pensionar”.

El a predat timp de peste 15 ani, până în 2017, la East Carolina University (ECU), la Greenville, în North Carolina, potrivit reţelei.

El scrie pe LinkedIn că este titularul unui doctorat în filosofie la Universitatea din Georgia şi unui masterat în administrarea afacerilor la Universitatea Duke.

El declară pe blog că a avut ”plăcerea de a face peste 24 de călătorii la (Las) Vegas în ultimii 15 ani” şi că a cules numeroase ”informaţii şi anecdote” despre acest oraş din vestul Statelor Unite.

El spune că a trăit ”în Georgia, Iowa, Nevada, la New York, în North Carolina, Virginia şi în Wyoming”.

PROFESORI, ÎNTRE VICTIME

Presa americană scrie că suspectul ar fi candidat la un post la UNLV, în care a avut loc atacul armat.

El nu ar fi obţinut postul, iar acest lucru este luat în considerare ca motiv de către anchetatori.

Autorităţile au identificat victimele ca fiind membri ai corpului profesoral sau ai personalului şi nu studenţi.

Acest atac redeschide răni ale atacului armat din Las Vegas din 2017, unul dintre cele mai sângeroase din istoria Statelor Unite.

Un bărbat a ucis atunci 58 de persoane şi a rănit alte câteva sute, după ce a deschis focul asupra unei mulţimi la un concert de muzică country.

Atacuri în masă sunt frecvente în Statele Unite.

Au avut loc 630 de atacuri în masă ”în 43 de state (şi la Washingron DC) în 340 de zile din 2023”, anunţă pe X organizaţia Gun Violence Archive, care înregistrează incidente violente cu arme de foc în America.

În 2023, pe întregul teritoriu american, au fost ucişi cu arme de foc peste 40.000 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.