Autorul atacului armat de la Fort Lauderdale, din Florida, a mărturisit că a planificat atacul, arată documente depuse în intanţă de procurorii federali însărcinaţi cu dosarul, citate de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile americane l-au inculpat pe Esteban Santiago, veteranul războiului din Irak care a deschis focul pe aeroportul Fort Lauderdale, pentru atac armat pe un aeroport, cap de acuzare pentru care riscă pedeapsa cu moartea.

Suspectul, care a ucis cinci persoane, urmează să compară în instanţă luni.

Procurorii l-ar putea inculpa pe Santiago şi pentru crimă, dar nu au luat o decizie definitivă în acest sens deocamdată, a declarat un purtător de cuvânt al procurorului General al comitatului Broward, Mike Satz.

Agentul FBI însărcinat cu dosarul, George Piro, a declarat că forţele de ordine continuă să ancheteze motivele atacului, inclusiv “din unghiul terorismului”.

Potrivit lui Piro, suspectul, pare să fi acţionat singur şi “toate dovezile arată că a respectat procedurile în zborul cu o armă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.